In de bergmodus

Naar aanleiding van het artikel 'In de bergmodus naar kantoor' van Olivier Bello in de NKBV – Hoogtelijn, is een werkgroep gestart om de zoektocht naar de bergmodus voort te zetten. De bergen vormen het decor van deze tocht, maar in de gesprekken die volgen blijkt dat het ook breder benaderd zou kunnen worden. 

Het eerste aspect is het delen van de ervaring over tochten door de natuur en in de bergen, onze eigen beleving. Heel concreet zijn dit de verhalen over 'geraakt worden'. Gebruik makende van deze ervaringen willen we graag de populariteit van het gebruik van deze buitenruimte onderzoeken. Het waarom? Waarom trekken we er op uit? Wat ontstaat er? Wat gebeurd daar? En hoe verhoudt dit zich tot ons dagelijkse leven? Een tweede aspect is dat de natuur steeds intensiever wordt gebruikt en het is belangrijk om na te denken over hoe we dat, wat we waardevol vinden kunnen behouden en duurzaam gebruiken. 

Op deze website verzamelen we in eerste instantie verhalen over wat de bergen met je doen. Daarnaast krijg je hier handvatten om zelf te reflecteren op wat de reis jou heeft gebracht als persoon. Zo kunnen we op zoek naar de dieper liggende betekenis van de reis. 

De volgende mensen werken samen om deze verhalen te verzamelen: 
Olivier Bello - +31 6 41 08 0349
Alcuin Olthof - +31 6 21 50 3800
Gerrit Onstein - +31 6 81 89 0625

Wil je je verhaal met ons delen? Klik op onderstaande button en mail uw verhaal. 

Maak simpel je website Eigen site maken